Vergeet die lippen niet!

Pigmentvlek
Een klein jaar geleden verscheen er op mijn onderlip een donker vlekje. Niet zo’n fraai gezicht, maar het viel niet iedereen op, dus liet ik het maar even. De laatste maanden is het vlekje groter geworden en ook iets donkerder. Aangezien mijn broer een melanoom had en ikzelf ook niet voor niets al jaren onder toezicht sta van een dermatoloog, dacht ik toch even: ben ik nu aan de beurt? De dermatoloog kon mij deze week gelukkig geruststellen. Het is een pigmentvlek, ontstaan onder invloed van de zon. Gelukkig geen kwaadaardige plek, maar toch balen, want dit vlekje trekt nogal de aandacht en het gaat niet meer weg. Had ik nou toch maar…

Zon en je lippen
De huid van je lippen is kwetsbaar en wordt net als de rest van je gezicht elke dag blootgesteld aan de zon. Logisch dus dat je je lippen ook moet beschermen tegen zonnestralen. Toch ben ik al die jaren vooral druk geweest met het beschermen van mijn ‘gewone’ huid en smeerde ik op mijn lippen alleen wat lippenbalsem om ze lekker zacht te houden. Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan. Ik let altijd zo goed op mijn huid als ik in de zon ga en vermijd heel bewust bepaalde zonuren. Maar ik fiets veel en ben dus vaak buiten. Mijn lippen zijn al aan heel wat zonnestralen blootgesteld. Ik ben ze gewoon vergeten extra te beschermen. Misschien had ik ergens ook gewoon geen zin in zo’n stroeve lippenbalsem die ook nog eens een wit laagje op je lippen achterlaat. Maar nu zit ik met een pigmentvlek die nooit meer weggaat. Om verdere schade te voorkomen let ik nu beter op en gebruik ik geregeld een lippenbalsem met zonnefactor. Ik heb er onlangs twee aan mijn assortiment toegevoegd.

Zonbescherming voor de lippen
Op matig zonnige dagen gebruik ik de Hurraw Sun lippenbalsem factor 15 en op heel zonnige dagen de Raw Elements lippenbalsem factor 30. Puur spul vol met verzorgende oliën en anti-oxidanten. De zinkoxide in deze producten zorgt voor een barrière op je huid die zonnestralen terugkaatst.

Geniet van de zon, maar houd je huid en dus ook je lippen goed in de gaten!

 

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.