Love the Planet wasbare reinigingspads (luxe dikte) met wasnetje (LP-1) – 11,95 euro

Love the Planet (Engeland) wasbare reinigingspads. Extra dik en zacht.
Een effectieve en comfortabele reinigingstool. Een heerlijk zacht reinigingskussentje/pad.

Inhoud: 5 katoenen pads in een waszakje
Prijs/code: 11,95 euro (LP-1)
Verzendkosten 2,61 euro.
Bestellen per mail via info@visagistopdefiets.nl

De pads
De pads zijn gemaakt van katoen en hebben een polyester vulling. Het zijn net hele zachte kussentje, die na elke wasbeurt (40 graden) hun oude vorm weer terugkrijgen en razendsnel drogen. In combinatie met een goede gezichts-/make-up reiniger wordt het reinigen met deze pads een luxueuze aangelegenheid.

Over Love the Planet
Met haar wasbare reinigingspads bereikte Laura McComiskie uit het Schotse Aberdeen in 2002 de finale van de British Female Inventor of the Year Awards in Londen. Haar doel was een herbruikbare reinigingspad te maken, die zacht aanvoelt op de huid. Een kleine ‘footprint’ op weg naar een betere wereld, vond ze. Geinspireerd door de vele positieve reacties op de reinigingspads, besloot ze een stap verder te gaan en ook huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. Niet lang daarna lanceerde ze haar merk Love the Planet.

Milieu
De wasbare reinigingspads worden als milieuvriendelijk beschouwd, omdat ze wegwerp wattenschijfjes vervangen. Wegwerp wattenschijfjes zijn veelal gebleekt en samen met de verpakking die eromheen zit, vormen ze een grote belasting voor het milieu. Met de herbruikbare variant is er absoluut een stap in de goede richting gezet. Natuurlijk zou het nog beter zijn als er voor de polyester vulling een natuurlijk alternatief wordt gevonden. Daarnaast worden ook deze pads in plastic verpakt. Ze worden in China gemaakt en voor het transport naar Europa moeten de pads vanwege hygiënevoorschriften in plastic worden verpakt. Laura denkt hard na over goede alternatieven en staat open voor ideeën.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.