Pure zonnecrèmes uit Europa

Zuivere bescherming boven gemak
Je insmeren met een pure zonnecrème is niet echt een leuke bezigheid. Deze crèmes laten zich over het algemeen niet zo makkelijk uitsmeren, blijven vettig, laten een witte waas achter op je huid en geven vlekken in je kleding. Maar je niet insmeren is helemaal geen optie en je insmeren met crèmes die voor een deel toch nog schadelijke stoffen bevatten wat mij betreft ook niet. Veel keuze is er niet als je qua ingrediënten echt kritisch bent. Daarnaast wil ik het inkopen van producten van heel ver zoveel mogelijk beperken. Om die reden heb ik besloten te stoppen met het merk Raw Elements. Naar mijn inzichten blijven er dan twee merken over: Odylique (Engeland) en Alteya (Bulgarije). Uiteraard blijf ik uitkijken naar (goedkopere) alternatieven.

Hypergevoelige huid
De zonnecrème van Odylique is zeer geschikt voor mensen met een super (zon)gevoelige huid (ook baby’s en kinderen). De crème heeft een licht-gelige/room tint, zodat er geen witte waas op de huid achterblijft.

Actieve bestanddelen:
• Karanja en zink: beschermend tegen UV
• Ongeraffineerde karitéboter: verzachtend en hydraterend
• Zonnebloemolie: antioxidant, vitaminerijk
• Kamille: kalmerend
• Duindoorn (rijk aan omega 7): beschermend tegen verouderende UV schade

Normale huid
De zonnecrème van Alteya bevat naast een heleboel verzorgende en beschermende biologische oliën ook kleine percentages biologische etherische oliën, waar niet iedereen tegen kan. Maar deze crème is een tikkie goedkoper en bij een normale huid prima werkbaar. Voor bescherming van de gezichtshuid is de gezichtscreme van Alteya een fijn product. Deze heeft wel een iets lagere SPF (25 i.p.v. 30). Het fijne van deze crème is dat die, in tegenstelling tot veel andere zonnecrèmes, geen vettige laag op de gezichtshuid achterlaat. Beide Alteya crèmes zijn lichtroze getint om geen witte waas achter te laten. Deze tint verdwijnt als je het goed hebt uitgesmeerd.

Verantwoord de zon in
Als je in de zomermaanden tijdens bepaalde uren van de dag (tussen 11:00 – 16:00 uur) zoveel mogelijk uit de zon blijft en tijdens de uren in de zon zoveel mogelijk doseert, dus niet te lang achter elkaar, dan voorkom je sowieso al huidschade. Het insmeren valt dan best mee. Zit je net als ik veel op de fiets of wandel je veel, gebruik dan in ieder geval iets met een factor.

Advies?
Wil je meer weten over deze anti-zonnebrand producten of het goed beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon, mail me dan via info@visagistopdefiets.nl

BTW
Het btw tarief op zonnebrand producten is dit jaar van 6% naar 21% teruggegaan. Dat heeft invloed op de prijs.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.