Nieuwkomer Living Nature mascara

Andere mascara
Dankzij de nieuwe Europese wetgeving moet ik helaas (voorlopig) afscheid nemen van de mascara van Real Purity. Meteen ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief. De afgelopen maanden heb ik (in weer en wind) een heleboel natuurlijke mascara’s getest en ik werd er eerlijk gezegd een beetje chagrijnig van. Een paar mascara’s gaven mijn wimpers een prachtige dekking, maar liepen bij het eerste de beste zweet- of regendruppeltje al flink uit. Of ik kreeg branderige ogen. Natuurlijke ingrediënten kunnen de ogen tenslotte ook irriteren. Andere mascara’s gaven weliswaar geen allergische reactie, maar ze gaven mijn wimpers ook niet echt een mooi en goed houdbaar laagje. Zucht. Teruggaan naar een conventionele mascara vol met rotzooi, is ook geen optie meer. De moed zonk mij enigszins in de schoenen.

Living Nature
Als laatste testte ik de mascara van Living Nature. En die bleek een schot in de roos. Ook met deze mascara op heb ik in een lichte regenbui gefietst, onder de douche mijn haren staan wassen, en – misschien wel de belangrijkste test –  wat tranen gelaten. Conclusie: geslaagd! Dit is niet de perfecte super mascara die je wimpers giga lang en vol maakt en bij een spetter water helemaal niet afgeeft. Dat kunnen namelijk alleen mascara’s die gevuld zijn met synthetische chemicaliën. Maar voor een natuurlijke mascara doet deze echt prima haar werk.
Ik ben erg blij dat Living Nature in staat is gebleken om het EU brevet te halen en dat deze mascara daarom voor ons beschikbaar is en blijft.

Ingrediënten
Dit zit erin: Aqua (water), Iron oxide (CI 77499), Ricinus communis oil (castor oil), Cellulose, Kaolin (halloysite clay), Cetearyl wheatstraw glycosides (&) cetearyl alcohol (wheat straw extract), Euphorbia cerifera (candelilla) wax, Copernicia cerifera (carnauba) wax, Iron oxides (CI 77491, 77492), Jojoba esters, Cera alba (beeswax), Mel (manuka honey), Citrus grandis seed extract (grapefruit seed extract), Sclerotium gum, Lavandula angustifolia oil (lavender oil)*, Tocopherol (vitamin E), Leptospermum scoparium oil (manuka oil). *From natural essential oils: Limonene, Linalool.

Eigenschappen: hydrateert en voedt met behulp van Manuka honing voor zachte, gladde wimpers en geeft volume zonder klontjes met behulp van Halloysiet klei.

Prijs/kleur
De mascara is verkrijgbaar in donkerbruin en zwart en kost24,50. Bestellen gaat per mail met de bestelcode: LN-1. Verzendkosten zijn 2,40.

Over Living Nature
Living Nature, in 1987 opgericht door Suzanne Hall, is gevestigd in de weelderig begroeide baai van de ‘Bay of Islands’ in Nieuw- Zeeland. Met haar achtergrond als analytisch scheikundige en schoonheidsspecialiste ontwikkelde zij als eerste product de ‘Manuka olie & honing gel’, om haar eigen problematische acnéhuid te verzorgen. Het resultaat op haar huid was zo goed, dat ze besloot om op basis van deze ingrediënten in combinatie met pure plantenextracten een serie zuivere huidverzorgingsproducten te ontwikkelen.

Living Nature Factory

Zuivere ingrediënten

Living Nature gebruikt meer dan tachtig Nieuw-Zeelandse planten en andere natuurlijke ingrediënten, die elk unieke eigenschappen hebben. Neem manuka honing, een ingrediënt dat ook in deze mascara zit en dat in veel andere Living Nature producten is verwerkt. Het is het ideale middel om micro-organismen die irritaties en huidinfecties veroorzaken mee te bestrijden. De verzorgende werking van honing is al duizenden jaren geleden ontdekt, in het bijzonder die van Manuka honing. Verscheidene medische onderzoeken hebben aangetoond dat deze honing een verbazingwekkend helende werking heeft op huidcellen. Manuka honing bevat voedingsstoffen, vitaminen, aminozuren en mineralen. Manuka honing hydrateert, voedt, heelt en beschermt.

‘Safe Cosmetics Champion’
Living Nature heeft de status ‘Safe Cosmetics Champion’ toegekend gekregen van de Environmental Working Group (EWG). Dat betekent dat hun producten tot ’s werelds meest veilige cosmeticaproducten behoren. Dit is terug te vinden in de Skin Deep Database, een onafhankelijke cosmeticabeoordelaar die in het leven is geroepen door de EWG.

Mannenlijn
Op dit moment test ik nog andere producten van Living Nature, maar de mannenlijn heb ik al in mijn assortiment opgenomen. Daarover binnenkort meer.

Verpakking & Milieu
Ook over de verpakkingen hebben de mensen achter Living Nature goed nagedacht. Ze hebben gekozen voor een combinatie van krijt (calciumcarbonate) en polypropyleen, dat bij de productie minder energie verbruikt. De flessen en dopjes zijn bewust van hetzelfde materiaal gemaakt, zodat het na gebruik makkelijker kan worden gerecycled. Ze zijn ook zo ontworpen dat de substantie zoveel mogelijk vrij blijft van lucht en bacteriën. De flessen zijn honderd procent vrij van Bisphenol-A (BPA) en ftalaten. En het karton, papier en drukinkt die ze gebruiken, bevat geen dioxine en chloor.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.