Nieuw: Slow (Beauty) thee van Teatox!

Tijd voor thee
Pauze nemen. Bewust genieten van een warme kop thee, die langzaam afkoelt tussen je handpalmen. Alleen of met elkaar. Getrokken uit pure ingrediënten en met liefde klaargemaakt. Zo’n dagelijks ritueel is heilzaam voor lichaam, geest en ziel. In Aziatische landen is men zich daar al zo lang van bewust. Hier in het westen drinken we ook thee, maar met lang niet zoveel aandacht. Als er hier al een theecultuur is, is die de afgelopen decennia aardig verstoft geraakt. Terwijl Engeland toch bekend staat om de ‘afternoon cup of tea’, blijkt de theecultuur ook daar te zijn afgezwakt en kennen vooral jongeren niet meer de rust en het genot van een kop thee in de middag. Jamie Oliver hoorde ik laatst zeggen dat hij hoopt dat de traditionele Engelse theecultuur weer tot leven komt en dat jong en oud weer aan de thee gaan. Deze gedachte past helemaal bij het verhaal van Michael Decker en Felix Ilse, de oprichters van Teatox, het merk thee dat nu ook bij Visagist op de fiets verkrijgbaar is (bij de categorie Verzorging van binnenuit).

Het verhaal achter Teatox

‘Een kop thee is als een bad van het inwendige.’

De Duitse Michael Decker en Felix Ilse raken in hun tienerjaren tijdens een uitwisselingsprogramma in Azië onder de indruk van de traditionele theecultuur. Ze verbazen zich over de tijd die genomen wordt voor de bereiding, de manieren van bereiding, de gebruiksrituelen, het genieten op de juiste momenten, en de gezondheidsbevorderende eigenschappen van natuurlijke extracten. Dit kennen ze allemaal niet in eigen land. Thee drinken heeft in Duitsland op dat moment nog een stoffig karakter. In ieder geval niet iets dat jongeren aanspreekt.
Als Michael in Taiwan gaat studeren, krijgt hij de kans om zich verder te verdiepen in de Aziatische theecultuur en de positieve effecten van thee op de gezondheid. Felix zit dan in Argentinië, waar hij zich op de been houdt met Matcha thee. Het is duidelijk voor de jongens dat ze thee na hun studies op de kaart willen zetten in eigen land.
In 2013 is hun bedrijf Teatox een feit. Hoog gekwalificeerde biologische theemengsels die goed zijn voor lichaam, geest en ziel. Geproduceerd in Duitsland en tot stand gekomen door samenwerking met voedingsdeskundigen, natuurgeneeskundigen en thee-experts. Thee die ook jongeren aanspreekt. Goeie smaken en verpakkingen met een eenvoudige, moderne look. Met name de mooie Thermo-Go-Bottle laat zien dat het ook in een druk bestaan mogelijk is om tijd in te ruimen voor een kop thee.
Hun inspiratiebron is ook de Japanner Kakuzo Okakura, van het beroemde The Book of Tea (Cha no Hon). Okakura schrijft over het thee-isme. Zijn stelling is dat thee-isme in essentie een aanbidding van het ‘imperfecte’ is. En: ‘Een kop thee nemen is als een bad van het inwendige’.
Bij Teatox werken inmiddels vijfentwintig mensen en de producten worden in achttien landen verkocht. Thee is duidelijk aan een opmars bezig.

De Teatox producten
Op dit moment heeft Visagist op de fiets twee soorten Teatox in haar assortiment: ‘Pure Beauty’ en ‘Natural Defense’. Deze zijn gericht op de verzorging en bescherming van het lichaam van binnenuit.

   

 

 

 


 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.