Bloemenwater als gezichtstoner

Gezichtstoner
Een gezichtstoner gebruik je om je gezicht na te reinigen, bijvoorbeeld als je net je make-up hebt verwijderd of een maskertje op hebt gehad. Daarnaast kun je een toner gebruiken om je geïrriteerde, ontstoken huid tot rust te brengen en de poriën te verkleinen. Maar ook als je geen onrustige huid hebt, is een toner een prettig product in je dagelijkse huidverzorging. Een toner verzacht, herstelt en verfrist de huid. Daarna kun je een serum of dag- of nachtcrème aanbrengen. Een toner is een waterachtige substantie die je met behulp van een wattenschijfje aanbrengt of rechtstreeks op het gezicht sprayt.

Welke toner kies je?
Ik kom veel gezichtstoners tegen met een lange ingrediëntenlijst. Daar is op zich niets mis mee, mits het pure ingrediënten zijn. Maar hoe meer ingrediënten, hoe groter de kans op irritatie als je een heel gevoelige huid hebt. In dat geval, of als je gewoon van puur en simpel houdt, kun je kiezen voor biologisch bloemenwater als gezichtstoner. Dit kun je ook gebruiken om te mengen met een gezichtsmasker op poederbasis.

Bloemenwater
Bloemenwaters, ook wel hydrosols genoemd, krijg je door vers geplukte bladeren, bloemen en ander plantmateriaal te destilleren. Deze aromatische waters hebben dezelfde therapeutische eigenschappen als etherische oliën, maar ze zijn minder geconcentreerd en daarmee zacht en veilig voor de huid. Je kunt ze zelfs bij het koken gebruiken. Ik heb gekozen voor de biologische bloemenwaters van Balm Balm. Ze werken verzachtend, kalmerend, herstellend en verzorgend.

Balm Balm bloemenwaters
De geur van boemenwaters verschilt. Het ene bloemenwater ruikt wat sterker dan het andere. Het verschilt ook per persoon welke geur als prettig of minder prettig wordt ervaren. Balm Balm heeft vier bloemenwaters, waarvan er een (Frankincense) eigenlijk geen bloemenwater is, omdat het gemaakt is van bomenwas en niet van bloemmateriaal. Alle vier hebben ze goede eigenschappen voor de huid. Neroli en Roos ruiken het meest neutraal. Kamille en Frankincense hebben een meer medicinale geur waar de meeste mensen even aan moeten wennen.

  • Neroli – (gevoelige/vette huid, grote poriën) – van bloesems van de ‘bitter orange tree’, subtiele zoete bloemengeur
    Roos (droge/gecombineerde huid) – van de Rosa Damascena, subtiele rozengeur
    Frankincense (alle huidtypen, met name de ouder wordende en/of ontstoken huid – anti-aging/astringent) – van hars van de Boswellia boom, wierook/aarde geur
    Kamille (gevoelige/droge/geïrriteerde huid) kamillegeur (kamille heeft een medicinale geur)
    Kamillewater wordt ook veel gebruikt voor de verzorging van de gevoelige babyhuid (bijv. de billen na verschonen) of bij borstvoeding (gevoelige, beschadigde tepels).

Bestellen
Je bestelt de Balm Balm bloemenwaters via info@visagistopdefiets.nl. Kijk hier voor de verdere productomschrijving en bestelcode.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.