Beauty basic: castor olie

Wonderolie
Een plantaardige olie die je beslist eens een tijdje zou moeten gebruiken, is castor olie. Castor olie wordt ook wel wonderolie genoemd, vooral vanwege haar haarversterkende eigenschappen.
De olie is rijk aan ricinolzuur, dat ontstekingsremmend en antibacterieel is en schimmels bestrijdt. Ricinolzuur is een enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur. De vetzuren voeden het haar, de haarfollikel en de huid eromheen. Het kan zijn dat bacteriën of schimmels de haargroei remmen. Castor olie gaat dit proces tegen en versterkt het haar van binnenuit. Ideaal voor wenkbrauwen die volume zijn verloren, beschadigde wimpers, broze nagels en kapotte nagelriemen.

Toepassingen
In dit blog beperk ik mij tot het gebruik van castor olie ter versterking van haar, nagels en lippen. Castor olie wordt ook toegepast bij wratjes, littekens, kalknagels en nog vele andere kwaaltjes.

Wimpers en wenkbrauwen

Zijn je wenkbrauwen wat dun geworden? Of kunnen je wimpers wel een boost gebruiken, bijvoorbeeld door veelvuldig gebruik van verhardende mascara? Smeer je wenkbrauw- en wimperhaartjes dan drie maanden lang elke dag in met een druppeltje castor olie. Je zult zien dat het volume terugkomt en de haartjes sterker worden.

Hoe werkt het?
Breng de olie na het reinigen van je gezicht/ogen aan bij de wimperrand tot aan de uiteinden van de wimpers. Dit kun je doen met een wattenstaafje of een schoon borsteltje. Je hebt maar enkele druppels per keer nodig. Gebruik vooral niet teveel, want dan krijg je last van je ogen. Het beste is om dit te doen voordat je gaat slapen, zodat de olie de hele nacht kan inwerken.

Nagels en nagelriemen
Castor olie versterkt de nagels en nagelriemen en voorkomt droogheid en scheurtjes. Masseer de nagels en nagelriemen dagelijks in met een druppeltje olie.

Mooie lippen
Castorolie voedt de lippen en beschermt ze tegen uitdrogen en velletjes. De lippen krijgen een mooie, gezonde glans. Castor olie wordt vanwege deze helende en versterkende eigenschappen veel gebruikt in natuurlijke lipsticks of lipverzorgingsproducten.

Let op!
Castor olie kan een huidreactie uitlokken. Breng daarom eerst een beetje aan op de huid van je onderarm.

Castor olie van LHS
Het beste kun je kiezen voor 100% koudgeperste olie van een erkend puur merk. Castor olie van Laboratoire du Haute-Segala is verkregen uit de eerste koude persing en zit in een glazen pompflacon.

Over de castor plant
Castor olie wordt gewonnen uit de zaden van de castor plant, de Ricinus communis. Deze plant wordt ook wel wonder(olie)boom genoemd, omdat een zaadje razendsnel uitgroeit tot een enorme plant, en de olie uit de zaadjes zeer heilzame eigenschappen heeft. De zaden hebben iets weg van een volgezogen teek. De naam Ricinus is de Latijnse naam voor teek. De overgebleven pulp is zeer giftig voor mens en dier.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.