Mondverzorging

Visagist op de fiets verkoopt heel bewust alleen mondverzorgingsproducten zonder fluoride en glycerine. Dat heeft onder andere te maken met de invloed van glycerine op het remineralisatieproces van de tanden. Net als bij fluoride zijn de meningen hierover verdeeld. Iedereen moet hierin zijn/haar eigen keuze maken. Door de keuze van Visagist op de fiets is het aanbod een stuk beperkter. De producten die aan deze eisen voldoen, zijn vanwege de pure ingredientenlijst en waar ze vandaan komen een stuk duurder. Meer over groen poetsen vind je in het blog groen poetsen deel 1. en groen poetsen deel 2. Of kijk onderaan deze pagina.

 

Blog Groen poetsen – deel 2 (ouder blog van een paar jaar terug)

Hoe sterk is jouw gebit?
Gevoelige tanden, ontstoken tandvlees, terugtrekkende tandhalzen, parodontitis (ontsteking van het steunweefsel van de tanden), cariës, vieze smaak of slechte adem; wie heeft er (in meer of mindere mate) niet mee te maken? Begin er met iemand over en de ervaringsverhalen komen los.
In de winkels staan de schappen vol met tig soorten supersonische tandenborstels, tandpasta’s, mondspoeling, plastic flosdraad en -ragertjes. Allemaal beloven ze je tandproblemen op te lossen of te verminderen. Ook ik heb in mijn leven van alles gekocht in de hoop dat het hielp. Mede door lang gebruik van inhalaties tegen astma heb ik een slecht gebit. Toen ik als kind aan de Ventolin en ontstekingsremmers ging, zei niemand mij dat ik na elke inhalatie mijn mond goed moest spoelen met water, om zo te voorkomen dat mijn tanden werden aangetast. Dat hoorde ik pas jaren later van een tandarts. En nadat mijn oude tandarts ooit eens per ongeluk een vuil watje liet zitten voordat hij een kroon plaatste, waarnaar er lange tijd een ontsteking woedde onder mijn kies, ben ik van de regen in de drup geraakt met gedoe in mijn mond. Nu ik kennis van ingrediënten heb en ook de etiketten van mondverzorgingsproducten screen, val ik van de ene in de andere verbazing. Het is bizar als je ziet waar wij onze mond en dus ons li