Nieuw! Muhle Rocca scheermes RVS & berkenschors (Muhle-rocca-mes) – 99,00 euro

Het Mühle ‘Rocca’ scheermes is een klassiek scheermes (safety razor/krabber) met een strak en robuust design en vanwege het materiaal nog duurzamer dan andere klassieke scheermessen. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Rocca betekent ‘fort’ in het Italiaans en staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Door gebruik te maken van sterk en licht roestvrij staal is een vernieuwde, geometrische vormgeving mogelijk. Het roestvrijstalen blad glijdt strak over de huid, waardoor met één vloeiende scheerbeweging het haar nog korter wordt afgeschoren. Het handvat is stijlvol afgewerkt met een fineer van berkenschors. Berkenschors is een duurzame grondstof. Het is gemakkelijk in onderhoud en bezit waterafstotende en antiseptische eigenschappen. Het handvat van berkenschors fineer heeft een comfortabele grip, zelfs wanneer het nat is. Dankzij de ergonomische vorm en de structuur van het handvat, ligt het mes goed en stevig in de hand.

Prijs/code: Muhle-rocca-scheermes 99,00 euro
Wordt geleverd met 1 Muhle mesje.
Materiaal: RVS & fineer van berkenschors
Totale lengte: 41 mm x 105 mm

SETPRIJS
Koop je met dit scheermes ook de scheerkwast en de standaard, dan betaal je in plaats van 257,00 euro 240 euro.

BESTELLEN: per mail via info@visagistopdefiets.nl
Gratis levering in NL.

EXTRA MESJES: te koop per pakje van 5 stuks (Derby 1,25 euro en Feather 3,25 euro) of per pakje van 10 stuks (Muhle 2,75 euro). Derby mesjes hebben een scherpte van 1 op een schaal van 5, Muhle 3 op een schaal van 5 en Feather 5 op een schaal van 5. Feather mesjes zijn het meest populair onder mannen, maar de Derby en Muhle mesjes doen het bij vrouwen ook erg goed.

ALGEMENE INFO
——————————
VOORDELEN van een double edge safety razor:
– minder milieubelasting want geen plastic wegwerp cartridges/mesjes/houders meer
– huidvriendelijker, want je schraapt er niet onnodig vaak mee over je huid. De krabber heeft in tegenstelling tot reguliere scheermessen maar 1 mesje en de houder is ook zwaarder. Door het gewicht wordt de huid iets ingedrukt, waardoor de haartjes verder naar buiten komen en dichter bij de kern kunnen worden afgesneden. Hierdoor krijg je wat ze noemen een ‘close shave’. Ook is de kans op ingegroeide haren met dit mes aanzienlijk kleiner.
– de stalen mesjes zijn veel goedkoper
– duurzaam, want een krabber gaat ontzettend lang mee en door de manier van scheren hoef je ook minder vaak te scheren. Je huid blijft langer glad.
– past bij de ‘slow living’ levensstijl
– zo’n mes ziet er ook nog eens mooi uit!

LET OP!
Belangrijk voor gebruik: krabbers worden met zeer veel zorg handmatig geproduceerd. Ze kunnen wel wat hebben, maar als ze hard op de tegelvloer vallen, breken ze. Krabberkoppen zijn eventueel los verkrijgbaar, maar dat werkt alleen als het schroefdraad nog heel is. Een gebroken steel is niet meer te vervangen. Zorg er dus voor dat je handen niet te vettig of vol zeep zijn als je met de krabber aan het werk gaat. Leg een handdoekje in de buurt zodat je je handen tussendoor kunt afdrogen. En leg als je staand onder de douche scheert desnoods een handdoek op de douchevloer, zodat een eventuele val wordt gebroken. Verder is het van belang dat je de kop niet te strak aandraait. Dan komt er teveel spanning op het mesje te staan.

———————————————————–
HOE LANG DOE JE MET EEN MESJE?
Dat hangt af van de stugheid van de haren en de intensiteit van het scheren. Een man die elke dag scheert, doet gemiddeld 1-1,5 week met een mesje. Derby mesjes (scherpte 1 op een schaal van 5) zijn per pakje van 5 stuks 1,25 euro (= 0,25 cent per mesje). Muhle mesjes (scherpte 3 op een schaal van 5) zijn per pakje van 10 stuks 2,75 (0,27 cent per mesje). De mesjes van Feather zijn iets scherper (5 op een schaal van 5) en gaan iets langer mee. Deze zijn per 5 stuks 3,25 euro (0,65 cent per mesje). De prijs van 1 ‘kwaliteits’ cartridge-mesje – afhankelijk van hoe geavanceerd het scheersysteem is – ligt tussen de 1,50 – 4,00 euro per stuk!!

WAAROM EEN SCHEERKWAST?
Het is belangrijk om je huid goed voor te bereiden op een scheerbeurt. Zo worden de haartjes zacht en laten ze zich makkelijker afscheren. Je verkleint hiermee de kans op wondjes. De meest effectieve manier is het gebruik van een scheerkwast waarmee je scheerzeep opklopt en die vervolgens in je huid masseert.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.