Yoni tampons medium (YONI-4) – 4,10 euro

Yoni tampons medium Prijs/code: 4,10 euro (YONI-4)

BESTELLEN
Bestellen via info@visagistopdefiets.nl In Den Haag gratis bezorging aan huis (zie postcodes bij overzichtspagina producten).
Bij een bestelling tot 100 euro betaal je voor pakketpost via Fietskoeriers of PostNL 6,50 euro of via een UPS afhaalpunt 4,50 euro. Vanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten.
Buiten Nederland gelden andere verzendtarieven/-voorwaarden.

Over de tampons
Onze tampons zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Verder niets. Geen plastic. Geen parfum. Geen gekke dingen. Wij hebben voor biologisch katoen gekozen omdat het ademend en hypo-allergeen is. Doordat Yoni tampons van biologisch katoen zijn gemaakt, zijn ze biologisch afbreekbaar.

Je kunt kiezen uit 3 maten Yoni tampons: Light, Medium en Heavy. Wij raden uit gezondheidsoverwegingen aan om een zo laag mogelijk absorptievermogen te kiezen en om regelmatig je tampon te verwisselen.

We focussen ons constant op de ontwikkeling van de producten. Een project waar we op dit moment mee bezig zijn is ‘The Refill’: de hervulbare Yoni tamponkoker. In de toekomst willen we kijken of we Yoni tampons met inbrenghuls kunnen maken. Dat de Yoni tampons nog per stuk verpakt zijn in een plastic wikkel hopen we ook te kunnen veranderen. Tot op heden zijn onze pogingen om tampons te verpakken in bioplastic wikkels niet gelukt. De bioplastic wikkel weigerde te openen of hield het product niet goed bij elkaar. We willen dit in de toekomst veranderen.

Welke maat moet ik gebruiken?
Zoek op jouw doosje het aantal druppels. Dit is een maat voor de absorptie en deze maat is over de gehele industrie hetzelfde. Zoek nu het bijpassende Yoni product in ons assortiment:
+ Yoni tampons light: 2 druppels
+ Yoni tampons medium: 3 druppels
+ Yoni tampons heavy: 4 druppels

——————————
Blog over Yoni

Intieme zaken
Mijn oma moest het doen met katoenen lappen. Mijn moeder had het beter getroffen met dik maandverband voorzien van een kleefstrip. ‘Matrassen’ noemden mijn broers die kolossale dingen vroeger gekscherend. Ze waren bepaald niet doorlekvrij, maar het was nog altijd beter dan losse lappen. Wij doen het met ultra dun maandverband, met of zonder vleugeltjes en gegarandeerd doorlekvrij. Of tampons die een bizar groot absorptievermogen hebben. Het houdt maar niet op met vernieuwingen op dit vlak. Geweldig toch, want daardoor hebben wij vrouwen maandelijks minder gedoe dan de vrouwen vroeger hadden. Maar heb jij je ooit afgevraagd wat er allemaal voor stoffen worden gebruikt om die producten zo te krijgen? En vooral hoe schadelijk die stoffen zijn voor ons lichaam en het milieu?

Het verhaal van Yoni
Yoni oprichtster Mariah Mansveld was dertig toen een voorstadium van baarmoederhalskanker bij haar werd ontdekt. Een specialist raadde haar aan om alleen nog maar biologisch katoenen tampons en maandverband te gebruiken? Waarom? vroeg Mariah zich verbaasd af. Samen met mede-oprichtster Wendelien is ze op onderzoek uitgegaan en ze ontdekten dat al die reguliere menstruatieproducten synthetische stoffen kunnen bevatten, zoals plastics en chemicaliën als chloor en pesticiden. En dat in of in de buurt van je vagina, waar alles meteen wordt geabsorbeerd! Vanaf dat moment werden Mariah en Wendelien ‘women on a mission’. Vastbesloten om schadelijke chemicaliën wereldwijd uit de buurt te houden van de intieme delen van de vrouw. Bekijk onderaan deze pagina het persoonlijke betoog dat Mariah hield tijdens TEDxAmsterdamWomen en het filmpje dat Mariah en Wendelien maakten voor hun crowdfundactie om hun Yoni lijn uit te kunnen brengen. Deze vrouwen verdienen een pluim!

Waar zijn de Yoni producten van gemaakt?
Op bovenstaande plaatjes zie je welke materialen worden gebruikt voor de Yoni producten. Deze stoffen zijn niet alleen veilig voor ons lichaam, maar ook minder belastend voor het milieu. Als je bedenkt hoeveel tampons en maandverband er dagelijks op de afvalberg eindigen, is de milieuvriendelijkheid van deze producten ook niet onbelangrijk. Zelf gebruik ik als ik thuis ben of als ik niet lang van huis ben een menstruatiecup en daarnaast Yoni producten. Het is fijn dat er nu veilige tampons en maandverband beschikbaar zijn.


http://www.youtube.com/watch?v=BRl-3F2B0U0

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.