Love the Planet wasbare reinigingspads (LP-1) – 11,95 euro

Love the Planet wasbare reinigingspads
Een effectieve en comfortabele reinigingstool, voelt als een kussentje op je huid.
Inhoud: 5 katoenen pads in een waszakje
Prijs/code: 11,95 euro (LP-1)
Verzendkosten 2,34 euro.

De pads
De pads zijn gemaakt van katoen en hebben een polyester vulling. Het zijn net hele zachte kussentje, die na elke wasbeurt (40 graden) hun oude vorm weer terugkrijgen en razendsnel drogen. In combinatie met een goede gezichts-/make-up reiniger wordt het reinigen met deze pads een luxueuze aangelegenheid.

Over Love the Planet
Met haar wasbare reinigingspads bereikte Laura McComiskie uit het Schotse Aberdeen in 2002 de finale van de British Female Inventor of the Year Awards in Londen. Haar doel was een herbruikbare reinigingspad te maken, die zacht aanvoelt op de huid. Een kleine ‘footprint’ op weg naar een betere wereld, vond ze. Geinspireerd door de vele positieve reacties op de reinigingspads, besloot ze een stap verder te gaan en ook huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. Niet lang daarna lanceerde ze haar merk Love the Planet.

Milieu
De wasbare reinigingspads worden als milieuvriendelijk beschouwd, omdat ze wegwerp wattenschijfjes vervangen. Wegwerp wattenschijfjes zijn veelal gebleekt en samen met de verpakking die eromheen zit, vormen ze een grote belasting voor het milieu. Met de herbruikbare variant is er absoluut een stap in de goede richting gezet. Natuurlijk zou het nog beter zijn als er voor de polyester vulling een natuurlijk alternatief wordt gevonden. Daarnaast worden ook deze pads in plastic verpakt. Ze worden in China gemaakt en voor het transport naar Europa moeten de pads vanwege hygiënevoorschriften in plastic worden verpakt. Laura denkt hard na over goede alternatieven en staat open voor ideeën.

Let op! Bestellen gaat per mail.

2 reacties op Love the Planet wasbare reinigingspads (LP-1) – 11,95 euro
  1. [...] wasbare wattenschijfjes van Visagist op de Fiets (Marloes van Cappellen) bestelbaar via haar site:http:/... noimpactweeknl.wordpress.com/2013/03/12/deelnemers-over-dag-2-afval-2
  2. Mei

    Hoi Marloes,
    Op jouw aanraden ben ik deze make-up pads gaan gebruiken en ik ben er super blij mee! Ze zijn heerlijk zacht en blijven dat na het wassen ook. En het scheelt ook weer wat afval!

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.