Hurraw SUN SPF 15 lippenbalsem (H-sun) – 6,30 euro NU 3,50 euro!

NU 3,50 euro!
Hurraw SUN SPF 15 lippenbalsem
Inhoud: 4.3 gram
Prijs/code: 6,30 euro (H-sun)
Bestellen via info@visagistopdefiets.nl
Verzendkosten 1,74 euro
Andere varianten van Hurraw lippenbalsem vind je bij de rubriek Gezichtsverzorging

Over Hurraw Sun
In Hurraw Sun zitten de volgende ingrediënten die je beschermen tegen de zon:
– Frambozenzaadolie: bevat een zeer hoog gehalte aan vitamine E (natuurlijke zonbeschermer). De olie voedt, helpt zonnestralen absorberen en werkt ontstekingsremmend.
– Duindoornolie: is rijk aan essentiële vetzuren, caroteen, natuurlijke vitamine E en fytosterolen. Helpt je lippen herstellen.
– Granaatappelzaadolie: trekt diep in de lippen en is een super antioxidant.
– Zinkoxide (zonder nano deeltjes) is op dit moment de enige breed spectrum zonnefilter (zowel UVA als UVB blokkerend). Zinkoxide Beschermt je huid door een laagje op je lippen te vormen. Het zorgt dat zonnestralen terugkaatsen en dus niet de huid binnendringen.

Ingrediënten: *Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, ***Euphorbia cerifera (candelilla) wax, **Theobroma cacao (cocoa) seed butter, **Cocos nucifera (coconut) oil, Citrus aurantium dulcis (orange) peel wax, *Ricinus communis (castor) seed oil, *Olea europaea (olive) fruit oil, *Rubus idaeus (raspberry) seed, *Hippophae rhamnoides (seabuckthorn) seed oil, *Punica granatum (pomegranate) seed oil, Tocopherols (sunflower), *Citrus reticulata (tangerine) peel oil, ***Anthemis nobilis (chamomile) flower extract, **Vanilla planifolia (vanilla) bean. Active sunscreen ingredient: non-nano zinc oxide 10%.

*cold pressed / organic **raw & organic ***wildcrafted (in de ongerepte natuur geoogst)

————————————-
OVER HURRAW!
Hurraw! lippenbalsems zijn handgemaakt van gecertificeerd biologische, wildgeplukte, rauwe, veganistische (bijenwas uitgezonderd), gluten- en GMO-vrije, fairtrade ingrediënten.

De ovale stick is gemaakt van recyclebaar plastic. In het gehele productie- en distributieproces houdt Hurraw! rekening met het milieu.

Hoe het begon

Corrie Colbert en Neil Stuber (studeerden beiden Fine Arts aan de universiteit) verhuisden in 2007 van New York City naar Montana, een gebied met een droog klimaat en een heel divers landschap (woestijn, bergen, meren en rivieren). Al snel brachten ze veel tijd door in de natuur. Door de droge lucht kreeg Corrie steeds meer last van schrale lippen. Voor hun verhuizing was Corrie, die veganist is, al op zoek gegaan naar een ‘vegan’ lippenbalsem. Ze wilde er het liefst een met rauwe ingrediënten. Dat wil zeggen: ingrediënten die niet boven de 40º C zijn verwarmd. Enzymen, vitaminen en mineralen blijven hierdoor behouden. Omdat ze zo’n lippenbalsem niet vond, besloot ze er zelf een te maken.

Van niets tot iets

Het kostte Corrie meer dan twee jaar om het product te ontwikkelen en te perfectioneren. Gewoon wat olie, was en smaakstoffen mengen is iets anders dan een echt goed product maken. Dat bleek veel moeilijker dan gedacht. Corrie stelde niet alleen hoge eisen aan de veganistische kwaliteit, maar de balsem moest ook goed smeerbaar zijn en een goede houdbaarheid hebben. Daarnaast mocht de balsem niet smelten in de broekzak, dus de temperatuurbestendigheid moest ook goed zijn. Verder moesten de ingrediënten rauw zijn en een zuivere, eerlijke oorsprong hebben.
 De testbalsems hebben meer dan een jaar gestaan. Zo kon ze vaststellen of de balsem op den duur niet korrelig werd en tegen hoge omgevingstemperaturen kon. Dit was een hele operatie. In een minilaboratorium lagen meer dan 250 genummerde testproducten verspreid door de ruimte. Corries testlogboek maakte haar af en toe gek. Overal lagen aantekeningen. Alles was gericht op haar streven om een perfecte balsem te maken. Maar ze besefte dat je soms genoegen moet nemen met een goed resultaat en tot realisatie over moet gaan.

Hurraw!

De naam van deze nieuwe lippenbalsem moest staan voor gemak en vrolijkheid. Ook moest eruit blijken dat de balsem van rauwe producten is gemaakt. Het werd Hurraw! En terwijl zij zich verder richtte op de productie van de lippenbalsem, ontwierp haar man Neil de huisstijl en website.
 Later hielp hij haar ook met de productie en administratie.

Fair Trade 

‘Fair Trade’ is een loze term in de deze tijd, vinden Corrie en Neil. Het kan veel betekenen, maar ook niets. Voor hen staat Fair Trade, precies zoals het woord weergeeft, ook echt voor eerlijke handel. Duurzaamheid in de hele keten van het product. Het heeft hen meer dan een jaar gekost om de juiste rauwe en biologische ingrediënten te vinden en om geschikte en betrouwbare producenten of leveranciers op te sporen.
 Ze kopen nu rechtstreeks bij hen in en betalen hen ook direct zelf. Soms wordt gebruik gemaakt van een kleine tussenhandel, maar het liefst zo weinig mogelijk. Ze willen verantwoorde marktprijzen betalen in een zo kort mogelijke keten. Ze kennen alle bronnen (families, boerderijen, leveranciers) persoonlijk en kennen ook de oorsprong van de ingrediënten heel goed. Als je ingrediënten bestelt bij een bulkleverancier, dan ken je de oorsprong niet, zo zeggen ze. Het is dan niet bekend hoe de ingrediënten worden verkregen, verwerkt, vervoerd en opgeslagen, en ook niet hoe vers ze zijn.
 Corrie en Neil kennen van hun ingrediënten alle actuele bijzonderheden; wanneer, door wie en hoe ze werden geoogst en wat er tot en met de aanlevering met de ingrediënten is gebeurd. Ze vinden het van groot belang om de kleine biologische producenten te steunen. Vanuit zakelijke overwegingen, maar vooral ook uit idealisme.

Bron: This Dish is Veg & Hurraw!

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.