Envirosax opvouwbare tas blauw art (E18) – 8,50 euro NU 4,00 euro

NU 4,00 euro
Envirosax opvouwbare tas blauw art 40 x 50 cm
Materiaal: polyester
Prijs/code: 8,50 euro (E-18)
Eigenschappen: herbruikbaar/compact/waterbestendig/oersterk/wasbaar
Bestellen via info@visagistopdefiets.nl
Brievenbuspost 2,61 euro

Over Envirosax
Met hun herbruikbare draagtassen storten Envirosax oprichters Belinda en Mark David-Tooze (Australië) zich vol overgave in de strijd tegen wegwerptasjes. Volgens hen is het grootste probleem van wegwerp plastic zakken niet zo zeer het plastic, maar het feit dat ze in het milieu terechtkomen.
De Envirosax tassen zijn weliswaar gemaakt van polyester, maar omdat ze ontworpen zijn voor hergebruik, is het een duurzaam product geworden. Envirosax wordt hierin ondersteund door milieuorganisaties. Die beseffen dat pogingen om al het plastic uit te bannen een onmogelijke missie is en dat er toch al heel veel te winnen valt met herbruikbare producten, ook al zijn deze van (een ander soort) plastic.

De opgave
Belinda en Mark stelden zich in de ontwerpfase voor een moeilijke opgave. De tas moest lang meegaan, echt herbruikbaar zijn, daarnaast compact en lichtgewicht, en hij moest er gedurende de gehele levensduur goed uit blijven zien. Verder was een hedendaags design gewenst, om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken. En de tas moest voor iedereen betaalbaar zijn. Alles bij elkaar moest de tas zo worden, dat weggooien geen optie is. Missie geslaagd, zou ik zeggen.

Milieu en maatschappij
Envirosax produceert op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Zo zijn de inkt en kleurstoffen voor de prints gerecycled. Daarnaast gaan restmaterialen rechtstreeks naar een recycledepot. En Envirosax doneert een deel van de opbrengst aan milieuorganisaties. De tassen worden ontworpen in Australië en onder goede en eerlijke omstandigheden geproduceerd in China. Belinda en Mark staan persoonlijk in contact met deze fabrieken en nemen er geregeld een kijkje.

Gecertificeerd
Envirosax is gecertificeerd door de CPSIA (Consumer Product Safety Improvement Act) en blijft zich ontwikkelen om in de toekomst met nog betere producten te komen.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.