KostKamm houten massageborstel extra lange pinnen (KK-slender) – 32,50 euro NU 25,00 euro!

NU 25,00 euro!
KostKamm handgemaakte olijven houten massageborstel met extra lange pinnen.
Geschikt voor lang, dik of gekruld haar
Materiaal: olijfboomhout
Prijs/code: 32,50 euro (KK-slender)

BESTELLEN: per mail via info@visagistopdefiets.nl In Den Haag gratis bezorging (zie postcodes bij hoofdpagina Producten).
Pakketpost PostNL of Fietskoeriers 6,50 euro, via een afhaalpunt van UPS 4,50 euro. Vanaf 100 euro portovrij. Voor België gaat verzending via DPD (9,50 euro bij zelf afhalen DPD punt bij jou in de buurt of 11,75 euro aan huis bezorgd).

Over KostKamm
Als je het verhaal van KostKamm kent, wordt kammen en borstelen bijna een idyllische aangelegenheid. Elke keer als je die houten kam of borstel vastpakt, waan je je in de boomgaarden en bossen van het Duitse natuurgebied Frankenhöhe. Eigenaar Martin Kost woont er met zijn gezin middenin. Door de ramen van hun langgevelboerderij kijken ze uit op oude appel- en kersenbomen. En laat het hout van deze bomen nou bijzonder geschikt zijn voor het maken van kammen. Voor een goede kam zijn speciale inheemse harde houtsoorten van loofbomen nodig. Martin werkt ook met hout van andere bomen, zoals de perenboom, olijfboom en ahorn.

Ambachtelijk werk
Met acht medewerkers werkt Martin aan de productie van tweeëntwintig verschillende kamtypen, speciale haarborstels, scheer- en make-up kwasten, etc. Dit is ambachtelijk werk, dat ondersteund wordt door speciale machines, die Martin, met zijn achtergrond als elektrotechnisch ingenieur, zelf heeft kunnen ontwikkelen. De machines maken het mogelijk om op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze te produceren. De producten van Kostkamm gaan de hele wereld over.

Historie
Martin stamt uit een geslacht van kammenmakers, dat al sinds het midden van de negentiende eeuw op ambachtelijke wijze kammen maakt uit hoorn, been, schildpadschild en hout. In 1987 werd de firma Kostkamm opgericht door de moeder van Martin, nadat het maken van kammen uit natuurlijke materialen jarenlang was verdrongen door de goedkope kunststof kam. De grootvader van Martin was midden jaren zeventig tot het inzicht gekomen dat er een gezondheidsaspect aan kammen zit en door het toenemende gezondheids- en milieubewustzijn in Duitsland in de tachtiger en negentiger jaren, kon hij de vraag naar de natuurlijke kam weer beantwoorden.
In 1996 nam Martin het bedrijf van zijn moeder over en vestigde zich in Windelsbach.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.