KostKamm vegan haarborstel (KK-vegan) – 14,95 euro NU 7,50 euro

Nu 7,50 euro!
KostKamm vegan haarborstel 22 cm 8 rijen haren
Materiaal: gewaxt beukenhout, sisal (alleen op droog haar gebruiken)
Prijs/code: 14,95 euro (KK-vegan)

BESTELLEN: per mail via info@visagistopdefiets.nl In Den Haag gratis bezorging (zie postcodes bij hoofdpagina Producten).
Pakketpost PostNL of Fietskoeriers 6,50 euro, via een afhaalpunt van UPS 4,50 euro. Vanaf 100 euro portovrij. Voor België gaat verzending via DPD (9,50 euro bij zelf afhalen DPD punt bij jou in de buurt of 11,75 euro aan huis bezorgd).

Eventueel als aanvulling: een bewaarzak voor de borstel met universeel reinigingsetje (zie overzicht 11,95 euro)

Voor zowel het haar als de borstel is het beter de borstel alleen bij droog haar te gebruiken. Zo komt er geen vocht bij de haren en hou je de borstel fris. Nat haar kun je beter borstelen met een borstel met tandjes of liever nog een kam met wijd uit elkaar staande tanden.

Goed borstelen maakt veel wassen overbodig
Vroeger was het gebruikelijk om het haar dagelijks met tenminste honderd streken stevig uit te borstelen, om stof, vuil, zweet en vet te verwijderen. Toen waste men het haar niet zoveel als nu (twee of drie maal per week is nu het gemiddelde) en door te borstelen verdeelde men feitelijk de huid eigen oliën over de gehele lengte van het haar. De verzorgingsindustrie bracht hier verandering in. Er kwamen haarverzorgingsproducten op de markt die beloofden gebreken in het haar te voorkomen of te repareren. Gemak dient de mens, dus al gauw koos men voor snelle shampoos en conditioners. Zonde eigenlijk, want de cellen in onze hoofdhuid produceren een fantastisch zuurbeschermingslaagje, dat door intensief haren wassen juist om zeep wordt geholpen. Daarbij dringen chemicaliën en toevoegingen in shampoos, en niet te vergeten in haarverf, de kern van onze haren en ook onze huid binnen en doen daar meer kwaad dan goed. Reden genoeg om ook heel kritisch te zijn op de haarverzorgingsproducten. In de toekomst zal ik me daar verder in verdiepen. Maar we zouden dus terug moeten naar basisshampoos, ons haar minder vaak moeten wassen en het borstelritueel – hetzij vertaald naar huidige normen – in ere moeten herstellen. Door te borstelen masseren we ook de hoofdhuid. De huid wordt gesterkt en beter doorbloed. Dit proces draagt bij aan gezond haar.

Hoe moet je borstelen?
Eén goede borstelbeurt per dag is prima en met een goede natuurborstel wordt dat werkje een plezier. Teveel borstelen of kammen, in het bijzonder van dicht gekruld haar, maar ook van vet haar (van nature), is niet goed. Je riskeert dat je gezonde haren, die nog in hun groeistadium zijn, letterlijk uit je hoofd trekt. Uit academisch onderzoek* is verrassend genoeg gebleken dat vrouwen die twee keer per dag hun haar intensief borstelen of kammen, drie keer zoveel haaruitval hebben dan vrouwen die slechts een enkele keer per dag borstelen of kammen. Ook teveel stylen met krul/stijltang of föhn is funest en beschadigt de buitenste laag van het haar. Komt de kern van het haar bloot te liggen, dan wordt het haar droog en dof. Borstel het hele haar en ook goed tegen de slag in. Dus valt je haar in een scheiding naar links, borstel je haar dan ook helemaal naar rechts. Borstel ook met het hoofd naar beneden en dan van de nek naar het einde van het haar. Volg met de vrije hand dan de streek van de borstel het strijk het haar glad. Nooit borstelen als het haar nat is. De rest van de dag kun je een kam met brede tanden gebruiken.

* Studie onder 14 vrouwen onder leiding van dr. Alexander Kirdman van de Hebrew University in Jeruzalem, gepubliceerd in de gezaghebbende Journal of Dermatological Treatment.

————————-
Over KostKamm
Als je het verhaal van KostKamm kent, wordt kammen en borstelen bijna een idyllische aangelegenheid. Elke keer als je die houten kam of borstel vastpakt, waan je je in de boomgaarden en bossen van het Duitse natuurgebied Frankenhöhe. Eigenaar Martin Kost woont er met zijn gezin middenin. Door de ramen van hun langgevelboerderij kijken ze uit op oude appel- en kersenbomen. En laat het hout van deze bomen nou bijzonder geschikt zijn voor het maken van kammen. Voor een goede kam zijn speciale inheemse harde houtsoorten van loofbomen nodig. Martin werkt ook met hout van andere bomen, zoals de perenboom, olijfboom en ahorn.

Ambachtelijk werk
Met acht medewerkers werkt Martin aan de productie van tweeëntwintig verschillende kamtypen, speciale haarborstels, scheer- en make-up kwasten, etc. Dit is ambachtelijk werk, dat ondersteund wordt door speciale machines, die Martin, met zijn achtergrond als elektrotechnisch ingenieur, zelf heeft kunnen ontwikkelen. De machines maken het mogelijk om op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze te produceren. De producten van Kostkamm gaan de hele wereld over.

Historie
Martin stamt uit een geslacht van kammenmakers, dat al sinds het midden van de negentiende eeuw op ambachtelijke wijze kammen maakt uit hoorn, been, schildpadschild en hout. In 1987 werd de firma Kostkamm opgericht door de moeder van Martin, nadat het maken van kammen uit natuurlijke materialen jarenlang was verdrongen door de goedkope kunststof kam. De grootvader van Martin was midden jaren zeventig tot het inzicht gekomen dat er een gezondheidsaspect aan kammen zit en door het toenemende gezondheids- en milieubewustzijn in Duitsland in de tachtiger en negentiger jaren, kon hij de vraag naar de natuurlijke kam weer beantwoorden.
In 1996 nam Martin het bedrijf van zijn moeder over en vestigde zich in Windelsbach.

Geef een reactie

Je emailadres zal niet worden getoond. Voer a.u.b. je naam, email en bericht in.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.